Friday, July 24, 2009

BeST KUaR MaKAn deNGaN AdIK GroUP MAS Jan 09...

Nak diringkaskan citer,aku tak sempat makan dari tengahari tadi..pastu, ingat nk makan lepas maghrib, tapi ada kuliah kat masjid...xpelah, kurang2 santapan rohani gak....pas isyak td, ada intro to rakan masjid...kul 10 lebih aku kuar sebab nk ambik korporat shirt, dah ambik aku ingt nk g mkn..

selambe je la aku g, tetiba terpikir, "Series, xbest kalu g mkn sengsorang...x romantik la"...then, pikir punya pikir, Allah kurniakan ilham, aku terus je kol zulhilmi...die pun stuju la...


ni gambar aku ngan die, tapi dlu ar masa MAS...bukan masa makan tadi)


tengah2 makan borak la...xbest la kalau dah dating tak borakkan...biasala, laki kalau borak tak sentuh isu pompuan tak sah....buka cerite... aku yang mula dulu...cerite ar, kadang2 pompuan tak suke bila kita tegur die, bila kita nampak die macam tak jaga sgt ikhtilat bila duk ngan laki, especially, yang dah kapel (kononnye kekal le sampai kahwin)....malam2, senang je kuar...kena tegur, marah, melenting, kate kite lak jeles (adess, bajet hot sangat kot)....ape daa diorang ni...

pastu cerita ar, tentang pengalaman aku, masa tegur ade pasangan muda ni (baru je masuk tahun ni)...dating kat depan IRC...mase tu, dah tengah malam...nak pendekkan citer, aku dah bagi nasihat baik2, bagi dalil2 semua....yang laki tu, boleh dengar...baguslah, alhamdulillah..tapi yang pompuan ni, asyik nk rebel je...(macam desorption la, bila high temperature, ia akan pecahkan physical attachment..)

last2, aku kuarkan kate2 yang agak keras la....(but, not harsh word)..."Ya ukhti, enti ingat ape yang ana cakap ni ek....sejahat2 laki, perompak ke, pembunuh ke, pencuri ke, perogol ke, perasuah ke,waima ape sekalipun, kalau die nk pilih perempuan utk dijadikan isteri kepadanya dan ibu kepada bakal anak2 die, dia takkan pilih yang murah tau?!!!! kalau betul laki tu sayang kat pompuan, dia akan jaga baik2, ikut syariat Islam..bukan merosakkan pompuan tu dgn ajak dating tengah2 malam!...lagi satu, kalau ape2 jadi, laki tak rugi pape la...pompuan!!!pompuan la yang akan tanggung malu...kesan pada pompuan, laki tetap sama...."...senyap le die seketika...dah nmpk cool down sket, cakap bek2 balik...tak tau la die trima atau tak...tapi, yang laki tu terima rasenya...sebab tadi mase aku g bank, aku tak berapa perasan die, tapi die dulu bagi salam kat aku...alhamdulillah....

hai, pompuan2...payah ek...bukan salah pompuan je, yang laki ni salah gak..eh, salah sangat2...kalau betul2 sayang, jgn menkan pompuan...ingat, satu hari nnt, kita akan ada kuarga sindri...bayangkan kalau orang len menkan anak pompuan kita, tak ke marah rasenya???? bak kata nabi, lu pikirlah sindri...

utk laki, secara jujur, antara gambar 1 dan gambar 2, mana yang akan korang pilih jadi isteri...haa,...jawab2....


(gambar 1)

[ atas cadangan, mungkin salah aku sebab letak gambar tu...tq atikah..hehehe...maaf2...]
(gambar 2)-pepaham sendiri...seksa n extravaganza dosa....

pilih...pilih....jangan salah pilih...

13 comments:

beliamuda said...

tengok gambar satu, cam sejuk sikit...

tengok gambar dua, macam panas dan hot gitu.. erk..

~~bak kata nabiL...

SAP Perform said...

SAYE PILIH NO 1!!!

hehe

'(macam desorption la, bila high temperature, ia akan pecahkan physical attachment..)'

aku rase bengang sket sebab xdpt tangkap lawak ko 2..aku rase mse die aja nih aku msk lmbt kot..hahaha.. tp xpe..atleast ku da tau skang :D
tq hamzah

.v.i.v.i.d.i.a.n. said...

nak gmbar 2
exactly!!

amzchemie mujahid said...

hehehe...nk wat lawak pun kena bertempat...erm, hot kan gambar no 2....same la macam panasnya neraka...sejuknyanya mata memandang yg no 1, sama seperti bidadari di syurga...

NajaTikaH said...

salam.

rasanya x perlu kot ltak gambar yg scnd tu.

cukup la skadar org faham yg 2nd tu x ttup aurat.

gambar yg agk kurang sopan tuk tatapan umum.

maaf.
betulkan klu ana tersilap.

Miesy Enterprise said...
This comment has been removed by the author.
Miss D Hearty said...

hmm..Nasib Baik tak sempat tengok gambar ke 2..kalau masih ada mungkin akak muslimat kedua selepas adik atikah akan komen benda yg sama...hehehe...

seboleh2nya dik, cara kita nak sampaikan ilmu pengajaran jgn;ah kita campur adukkan perkara2 syubhah (gambar cthnya)...cuba semak semula bawah tajuk "saya mestilah muslim di sudut Akhlak- point pertama lagi...

wallahualam...

p/s:sentiasa updatekan diri ke laman blog akak yer & sampai2kan..(blog biz je stkt nie updated, yg personal lum sempat..huhuhu)

amzchemie mujahid said...

syukran kak alin...n atikah sekali...huhuhu...silap besar ana wat tu...ampun Ya Allah...insyaallah...akan cuba utk tidak mengulanginya lagi...

NajaTikaH said...

xpe hamzah.

kita blaja dr kesilapan.

sume org bt silap kan.

semoga org lain nampak n dpt amik pngajaran ape yg nta nak smpaikan.

Al-Farashah said...

Salam'alaik...

First time ziarah blog nta..
Meriah meriah..
It's gud to have someone that can remind us..
Belaja dari kesilapan k
Experience is a good teacher act..

P/s:Akk letak url nta kat blog akk ye..

amzchemie mujahid said...

bereh je kak...syukran ye kak

NUR ZATIL ILHAM KAMARUDDIN said...

Salam'alaik..
bgusnya nta diberi kelebihan..kekuatan..utk menegur org mcm ni..Alhamdulillah..

xmcm saya ni..

amzchemie mujahid said...

kekuatan utk menegur orang itu ade sebenarnya dalam diri semua yang melafazkan kalimah tauhid, Lailahaillallah, muhammadurrasulullah...cumanya, kita yang tak berani...percayalah, mulakan langkahan pertama dengan hati yang terbuka...insyaallah..."everything has its own first time"...antara2 kata2 yang boleh dipetik dari filem Red Clif...so, mulakan langkah pertama, terima ape sahaja rintangan yang melintang, kerna itulah yang akan kita hadapi dalam liku-liku dakwah...