Saturday, May 30, 2009

RiNdU kaT bUaH HatI PenGaRanG JanTUNg....

Ya Allah, rindu sgt ni kat anak2 aku...kak yong dina, kreena n mirza...bila la abi dapat jumpa dgn anak2 abi ni...abis je semua program, g jumpa dlu la...huhuhu....abi sayang anak2 abi sangat2....

erm, betul la kata2 yg kita selalu dengar ni, cinta adalah fitrah manusia...ingin dicintai dan ingin menyintai...di sini, nk menyeru semua, rasa cinta ini sangat best sebenarnya...cuma kena bijak salurkan pada chanel yg betul...chanel mana yg patut kita pilih???yang pertama, berusaha mendapatkan cinta Allah...sebab bila kita dapat cinta n redha Allah, insyaallah, besarlah ganjaran yang kita akan dapat...kedua, pada Rasulullah....insyaallah, jika benar tulus cinta kita ni, moga beroleh syafaat di sana nnt....amin...aku tau, mesti ramai orang kata, "ala, rektorik semata2..."betul, kata2 ni akan jadi rektorik semata2 bila kita tak follow up dgn tindakan yang paralel dgn ape yg kita katakan...

pastu, salurkan cinta kita pada ahli keluarga...nk bercinta sesama manusia, boleh...sape kata tak boleh....tipula orang tu...cuma, bercintalah sebenak2nya, LEPAS KAWEN...bagi pompuan, kalau ada laki kata, cinta die tu suci, cuba ajak dia kawen...baru korang leh tau, dia ikhlas atau hnya nk ambil kesempatan atas diri korang...

ape pun, abi rindukan pencipta abi n anak2 abi....mak, ayah, along, angah, abg bukhari, abg resli n abg nizam....sayang keluarga abi sgt2...huhuhu....

1 comment:

beliamuda said...

sayang semuanya...